Aktiviteter 2023

Under hösten och vintern 2023-24 planeras många roliga och spännande aktiviteter på Porlamarkens!

Informationskvällar för blivande djurköpare anordnas i vanlig ordning regelbundet. På ett förberedande besök får man en introduktion i smådjursskötsel och hantering. Vi tittar på olika alternativ på burar, foder och går igenom hälsa och aktivering. För mer information om datum, vänligen hör av er.

Smådjurens Julafton anordnas i samarbete med Sydsveriges Smådjursvänner fredag 15 december kl. 18.00. Kom med Ditt djur och träffa ”släkten”! Vi pysslar ihop julklappar, äter lite julgotter och har trevligt tillsammans.

Nominering till Årets Porlamarkare

På den årliga julfesten delas priser ut till Årets Porlamarkendjur ut i följande kategorier;

Årets Utställningsdjur (nominera ditt djur genom att skicka in utställningsmeriter!)

Årets Agilitydjur (nominera ditt djur genom att skicka in agilitymeriter!)

Årets Veteran (nominera ditt djur genom att skicka in bilder och berättelser om Ditt äldre djur! Djuret ska vara minst 1år 10mån gammalt)

Årets Tjänste/Servicedjur från Porlamarkens (nominera ditt djur genom att skicka in bilder och berättelser om Ditt Porlamarkendjur som på ett eller annat sätt arbetar inom vård och/eller utbildning och förklara på vilket sätt djuret är samhällsnyttigt)

För mer information/nominering; lennklo@hotmail.com

Viktiga föreningsaktiviteter för aktiva smådjursägare under 2023:

Sydsveriges Smådjursvänner planerar många spännande och roliga saker under sommaren och hösten! Surfa in på förningens hemsida för uppdaterat kalendarium!

Alla nya djurköpare bjuds på ett medlemskap i SSV vid adoption av Porlamarken-djur. Glöm inte att själv förnya medlemskapet för att kunna ta del av allt föreningskul!

Svenska Råttsällskapet planerar en digitaal utbildningsträffar för medlemmar. Passa på att inspireras och träffa medlemmar från hela landet!

Svenska Råttsällskapet och Svenska Hamsterföreningen planerar en utställningar med Agility hösten 2023. För uppdaterad information var vänlig besök respektive förenings hemsida. För er med Porlamarken-djur är detta ett fint tillfälle att få dem bedömda samt att bistå uppfödningen genom att ställa upp med djur för avels- och uppfödargrupper!

Årets stora händelse är Sommarutställningen som SSV arrangerar på Porlamarkens lördagen den 1 juli. Varmt välkomna!