Aktiviteter 2024

Under 2024 planeras många roliga och spännande aktiviteter på Porlamarkens! Några av aktiviteterna sker i föreningars regi.

 

Informationskvällar för blivande djurköpare anordnas i vanlig ordning regelbundet. På ett förberedande besök får man en introduktion i smådjursskötsel och hantering. Vi tittar på olika alternativ på burar, foder och går igenom hälsa och aktivering. För mer information om datum, vänligen hör av er.

 

Råttgrillning 1 juni! Svenska Råttsällskapets medlemsaktivitet. Kom med ditt råttgäng på råtthäng. Ta med nåt att lägga på grillen. 

 

Sommarutställningen 29 juni. Sydsveriges Smådjursvänners sommarutställning med djurmässa och inbjudna aktörer. Standardbedömning, agility, försäljare, ponnyridning, alpackor, getter, hunduppvisning mm.

 

Smådjurens Julafton anordnas i samarbete med Sydsveriges Smådjursvänner fredag 6 december kl. 18.00. Kom med Ditt djur och träffa ”släkten”! Vi pysslar ihop julklappar, äter lite julgotter och har trevligt tillsammans.

 

Nominering till Årets Porlamarkare

På den årliga julfesten delas priser ut till Årets Porlamarkendjur ut i följande kategorier;

Årets Utställningsdjur (nominera ditt djur genom att skicka in utställningsmeriter!)

Årets Agilitydjur (nominera ditt djur genom att skicka in agilitymeriter!)

Årets Veteran (nominera ditt djur genom att skicka in bilder och berättelser om Ditt äldre djur! Djuret ska vara minst 1år 10mån gammalt)

Årets Tjänste/Servicedjur från Porlamarkens (nominera ditt djur genom att skicka in bilder och berättelser om Ditt Porlamarkendjur som på ett eller annat sätt arbetar inom vård och/eller utbildning och förklara på vilket sätt djuret är samhällsnyttigt)

För mer information/nominering; lennklo@hotmail.com

Alla nya djurköpare bjuds på ett medlemskap i SSV vid adoption av Porlamarken-djur. Glöm inte att själv förnya medlemskapet för att kunna ta del av allt föreningskul!